Hoe het begon

Mama’s Maaltijden is ontstaan in de PLUS supermarkt van Serdar Tolenaar in Hillegom. ‘Ik wilde dat mijn winkel klaar zou zijn voor de toekomst en besloot drie koks in dienst te nemen. Voorwaarde voor onze maaltijden waren dat ze écht lekker zouden zijn: smaakvol, vers en slechts 4 dagen houdbaar! Al snel bleek dat omliggende supermarkten van SPAR, Coop en PLUS interesse hadden om deze maaltijden ook te kunnen verkopen.’

 

Een van deze ondernemers was Rick Hageman, eigenaar van drie Spar supermarkten in Noord-Holland. ‘Jarenlang ben ik al op zoek geweest naar kwalitatief zeer goede maaltijden. Na het proeven van de maaltijden uit Hillegom was ik direct overstag en wilde ik ze gaan verkopen!’ Niet veel later ontving Serdar berichten met dezelfde vraag van supermarkten uit Limburg, Gelderland en Groningen. Er bleek dus een landelijke behoefte te zijn vanuit andere supermarkten.

 

Deze vraag was ook Henk Brussaard, oud mede-eigenaar van Trakteerfruit, niet onopgemerkt gebleven. Zelf is hij fan van het eerste uur en liet zijn chauffeurs bij het bezorgen van het fruit, meteen maaltijden mee terug nemen voor zichzelf en zijn medewerkers op de zaak. Al snel informeerde hij binnen zijn bestaande klantenkring naar de invulling van de verse maaltijden in deze winkels. ‘Vanuit vrijwel elke supermarkt kreeg ik te horen dat dit segment nog niet werd ingevuld, maar er wel veel behoefte aan was. Ik heb Serdar toen gebeld met de vraag of we dit niet samen landelijk uit zouden kunnen gaan rollen.’

  

Samen hebben we er een prachtig merk omheen gebouwd, Mama's Maaltijden: Mama straalt warmte uit en is heel herkenbaar, want Mama is lief en kookt lekker! Herkenbare gerechten zonder poespas, maar met de smaak en structuur zoals je hem kent vanuit huis. Daarnaast willen we een lach op ieders gezicht creëren en daarom werken we met vrolijke kleuren, herkenbare Mama’s met pruiken, hebben de gerechten leuke namen en zijn de bereidingswijzen in rijm.

 

Omdat we gerechten vanuit alle werelddelen wilden serveren hebben we een aantal Mama’s aangesloten. Zo heeft elke keuken een Mama met een eigen gezicht gekregen. De Mama’s hebben de complete lijn met maaltijden ontwikkeld zodat we de smaken vanuit de landen goed benaderen. Het zijn authentieke smaken, pittige gerechten zijn bijvoorbeeld niet aangepast aan de Nederlandse smaak. Mama Inge is daarnaast gek op gezonde voeding en heeft voor ons maaltijdsalades en poké bowls ontwikkeld. Deze zijn zeer smaakvol door het gebruik van unieke dressings, en alles wordt met de hand bereid.

 

Onze maaltijden zijn inmiddels verkrijgbaar bij de formules PLUS, SPAR, Coop, Boon en Van Tol. Daarnaast liggen onze maaltijdsalades en poké bowls bij PLUS in het schap. We zijn ook druk in de keuken met de overige Mama’s zodat we begin 2023 nieuwe varianten kunnen uitbrengen.. wordt vervolgd dus!

 

Liefs van de Mama’s, en de Papa’s Rick, Serdar en Henk (op de foto v.l.n.r.)

 

Papa's